Labels

zaterdag 15 januari 2011

Zoete zonde: gekarameliseerde ananas met vanille - ijs

Ingrediënten (6 pers.)
- 1 ananas
- vanille - ijs
- frambozencoulis
- italiaanse koekjes
- 2 zakjes vanillesuiker
- 1 el suiker
- een klontje hoeveboter
- 1dl slagroom
- 2 el bloemsuiker
- grand marnier
- enkele framboosjes om te garneren
(voor biscuit):
- 2 eieren- 75 gr suiker
- snuifje zout
- 75 gr bloem (50 gr bleom + 25 gr maïsbloem)
- 1 tl bakpoeder
- klontje boter


Werkwijze:
(voor biscuit):
- Klop eiwit stijf, klop eigeel en suiker op tot een schuimige massa
- Voeg bloem, bakpoeder en snuifje zout toe
- Vet een muffin tray in met boter en bestuif met bloem
- Verdeel deeg over de muffin tray
- Plaats een 10 à 15 minuten in een op 180°C voorverwarmde oven


(voor ananas):
- Schil de ananas, en snij in dunne schijfjes
- Verhit hoeveboter in een pan, bak er de ananasschijven goudbruin in, bestrooi tijdens het bakken met suiker en vanillesuiker, zodat de schijven karameliseren
- Blus met grand marnier


(voor afwerking):
- Snij de cakejes in schijven, besprenkel met grand marnier
- Klop de room met twee el bloemsuiker en wat frambozen op
- Dresseer per bord:
  - een plakje cake, schik daarop (de warme) schijf ananas, met daarop een bolletje vanille - ijs, bestrooi met de crumble van een italiaans koekje
  - garneer met enkele toefjes frambozenslagroom, enkele framboosjes, en wat coulis

Geen opmerkingen:

Een reactie posten