Labels

donderdag 20 januari 2011

Citroen - schuimtaart

Ingrediênten (voor 8 à 10 personen)
- klontje boter (om bakvorm in te vetten)
- 250 gr brokkeldeeg
- 3 el maïzena
- 85 gr kristalsuiker
- geraspte schil van drie citroenen
- 300 ml koud water
- 150 ml citroensap
- 3 eierdooiers
- 55 gr boter, in stukjes
(voor de meringue):
- 3 eiwitten
- 175 gr kristalsuiker
- 1 el lichtbruine basterdsuiker

Werkwijze:
- Vet een taartvorm in, bak het brokkeldeeg blind op 200°C (circa 20 - 30 min.)
- Doe maïzena, suiker, citroenschil in een pan. Roer met wat water tot een gladde pasta.
- Voeg geleidelijk citroensap en de rest van het water toe. Breng al roerend aan de kook. Laat 1 min. zachtjes sudderen tot er een glad en glanzend mengsel ontstaat.
- Haal van het vuur, klop er één voor één de eidooiers door, nadien de klontjes boter.
- Zet de pan in koud water, zodat het mengsel kan afkoelen.
- Schep de vulling op de taartbodem.
- Klop de eiwitten tot zachte pieken, klop er geleidelijk aan de suiker door.
- Verdeel de meringue over de taartvulling en maak er krullen van.

- Bestrooi met basterdsuiker.
- Bak de taart 20 à 30 minuten, tot de meringue knapperig en licht goudbruin is (het midden moet nog zacht zijn).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten