Labels

vrijdag 14 januari 2011

Frambozen - biscuittaart ... in een potje!

Frambozenmousse met biscuit


Ingrediënten:
(Voor de mousse):
- 1 bakje frambozen
- 3 blaadjes gelatine
- 1/2 l room
- 4 el bloemsuiker
(Voor de biscuit):
- 2 eieren
- 75 gr suiker
- snuifje zout
- 75 gr bloem (50 gr bleom + 25 gr maïsbloem)
- 1 tl bakpoeder
- klontje boter
(Voor de afwerking):
- Framboise likeur
- Frambozencoulis


Werkwijze:
(Voor de mousse):
- Laat gelatine even weken in koud water, knijp uit en los au bain marie op
- Meng de gelatine onder de room (gezoet met 2 el bloemsuiker), en zet in de ijskast
- Maak de frambozen schoon, pureer ze, en bestrooi ze met bloemsuiker
- Klop de room, die ondertussen al wat opgesteven is, helemaal stijf, en meng er de frambozenpuree onder
- Zet in de ijskast
(Voor de biscuit):
- Klop eigeel en suiker op tot een schuimige massa
- Klop eiwit stijf
- Spatel bloem en bakpoeder onder het eiwit, voeg eigeel - suikermengsel toe
- Voeg een snuifje zout toe
- Vet een bakvorm in met boter, en bestuif met bloem
- Bak in een voorverwarmde oven op 180°C
(Voor de afwerking)
- Doe een bodempje biscuit in de aperitiefglaasjes
- Besprenkel met framboise
- Spuit m.b.v. een spuitzak de frambozenmousse op de biscuit
- Werk af met een dun laagje frambozencoulis
- Laat enkele uren opstijven in de ijskast


TIP: leuk op een dessertbuffet!


Smakelijk!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten