Labels

dinsdag 18 januari 2011

Chocolade - fudgetaart

Ingrediënten (6pers.):
- 350 gr brokkeldeeg
- poedersuiker
(voor de vulling):
- 140 gr pure chocolade
- 175 gr boter (in stukjes)
- 350 gr lichtbruine basterdsuiker
- 100 gr bloem
- 1/2 tl vanille - extract
- 6 eieren

Werkwijze:
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Bak brokkeldeeg blind, 12 à 15 min.
- Smelt chocolade en boter au bain marie.
- Roer glad, laat afkoelen.
- Doe suiker, bloem, vanille - extract en eieren in een aparte kom en klop door elkaar.
- Meng er het chocolademengsel onder.
- Schenk de vulling op de taartbodem en bak de taart 50 min. op 180°C.
- Laat de taart volledig afkoelen op een rooster.
- Bestuif voor het serveren met bloemsuiker, garneer eventueel met slagroom, die licht met kaneel is bestrooid of een bolletje ijs


Geen opmerkingen:

Een reactie posten