Labels

vrijdag 14 januari 2011

Biscuittaart ... in een potje!

Chocolademousse special - 6 pers.


Ingrediënten:
(voor de chocomousse):
- 3 eieren
- 150 gr chocolade
- 100 gr suiker
- 2 el bloemsuiker
- klontje boter
(voor de biscuit):
- 2 eieren
- 75 gr suiker
- snuifje zout
- 75 gr bloem (50 gr bloem + 25 gr maïsbloem)
- 1 tl bakpoeder
- klontje boter
(voor de afwerking):
- advocaat
- rum
- slagroom
- bloemsuiker
- chocoladeschilfers


Werkwijze:
(Voor de chocomousse):
- Klop eigeel met suiker tot een schuimige massa
- Smelt chocolade met een klontje boter au bain marie
- Klop eiwit stijf, klop slagroom met 2 el bloemsuiker stijf
- Spatel gesmolten chocolade onder het schuimige mengsel van eigeel en suiker
- Spatel slagroom luchtig onder het mengsel
- Spatel eiwit luchtig onder het mengsel
- Plaats in de ijskast
(Voor de biscuit):
- Klop eigeel en suiker tot een schuimige massa
- Klop eiwit stijf
- Spatel bloem en bakpoeder onder het eiwit, voeg eigeelmengsel toe
- Voeg een snuifje zout toe
- Vet een bakvorm in met boter, en bestuif met bloem
- Bak in een voorverwarmde oven op 180°C
(Afwerking):
- Snij biscuit in stukjes
- Doe in "aperitiefglaasjes" een bodempje biscuit, besprenkel met rum
- Doe op het laagje biscuit een laagje advocaat
- Klop slagroom op met twee el bloemsuiker, samen met enkele el advocaat
- Spuit m.b.v. een spuitzak een toefje advocaatslagroom op de chocomousse, werk af met chocoladeschilfers
- Laat enkele uurtjes opstijven in de ijskast


TIP: leuk voor op een dessertbuffet!




Smakelijk!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten